Σύστημα Διαχείρισης Φωτισμού Iphos Control Lighting

	
	
	

Τι ειναι το Iphos Control Lighting ?

Το Iphos control lighting είναι ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης Φωτισμού, που σχεδιάστηκε και κατασκευαστηκε
από το τμήμα R&D της εταιρείας μας, με την συμβολή πανεπιστημιακών συνεργατών, το οποίο επιτρέπει την
απομακρυσμένη εποπτεία και διαχείριση του Φωτισμού, προσΦέροντας εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του
κόστους, ενω μπορεί να προσαρμοστεί στις αναγκες σας.

συστημα διαχειρισης φωτισμου

Δυνατότητες Iphos Control Lighting

Εξοικονόμηση ενέργειας
μέσω της μείωσης κινήσεων - δαπανών

Το Iphos Control Lighting χειρίζεται τον φωτισμό μέσω εφαρμογής που προσφέρει άπειρες δυνατότητες ελέγχου και εξοικονόμησης ενέργειας και άσκοπων κινήσεων-δαπανών.

Το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα διαθέτει την δυνατότητα άμεσης ειδοποίησης για τυχόν βλάβες που μπορεί να προκύψουν.

Απομακρυσμένος έλεγχος
μέσα από την άνεση του γραφείου σας

Το Iphos Control Lighting μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και τον έλεγχο φωτισμού από ένα δρόμο εως ολόκληρη πόλη μέσα από την άνεση του γραφείου σας.

Στους δημόσιους χώρους, ξενοδοχεία, γήπεδα, σχολεία, επιχειρήσεις και για όλους τους χώρους που χρησιμοποιούν φωτισμό, μια από τις σημαντικότερες δαπάνες είναι η κατανάλωση ενέργειας.

Μείωση κόστους κατανάλωσης

Μείωση κόστους συντήρησης

Μείωση εκπομπών CO₂

Μέτρηση κατανάλωσης ρεύματος θερμοκρασίας διερχόμενων οχημάτων

Έξυπνη - Αυτόματη διαχείριση ON/OFF φωτισμού

Μεταβολή φωτεινότητας, σύμφωνα με τις ημ/νες 25% 50% 75% 100%

Ανίχνευση αυτοκινήτων - πεζών

Προειδοποίηση Service, Διάγνωση βλαβών

Αναφορές καταναλώσεων

Green Technology

Αύξηση χρόνου λειτουργίας LED

Λειτουργία Iphos Control Lighting

συστημα διαχειρισης φωτισμου

Ασύρματη επικοινωνία μεγάλης εμβέλειας

Σε αυτού του είδους την εγκατασταση, θα χρειαστεί να τοποθετηθεί Η/Υ στο κέντρο ελέγχου της τεχνικής υπηρεσίας.

Ο Η/Υ θα λειτουργεί ως server επικοινωνίας μεταξύ φωτιστικών - τεχνικής υπηρεσίας. Για την μεταΦορα των δεδομένων, από και προς τα φωτιστικό με τον εεΓνεη κρίνεται σκόπιμη η χρήση ενδιάμεσων πυλών πρόσβασης στο διαδίκτυο (gateways). Οι πύλες αυτές συλλέγουν και αποστέλλουν τις πληροφορίες των κοντινών τους Φωτιστικών στον server που θα εγκατασταθεί στην υπηρεσία.

Αντίστοιχα όταν χρειαζεται να σταλεί μια εντολή σε καποιο φωτιστικό, η αντίστοιχη πύλη θα λαβει την πληροφορία από τον server και θα την μεταφέρει στον ελεγκτή φωτιστικού. Για την επικοινωνία μεταξύ gateway και server χρειάζεται πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η απευθείας σύνδεση στο διαδίκτυο κρίνεται σκόπιμη η χρήση. κάθε πύλη μπορεί να επικοινωνεί μέχρι και 1000 ελεγκτές.

Εφαρμογές Iphos Control Lighting

3c

Αυτοκινητόδρομος (Συνεχής Φωτισμός)

Το Iphos Lighting Control μειώνει την χρήση ενέργειας του φωτός και το κόστος συντήρησης του δρόμου, καθώς και την φωτορύπανση, διατηρώντας παράλληλα την δημόσια ασφάλεια μέσω της χρήσης της τελευταίας Wireless τεχνολογίας, η οποία επιτρέπει τον απομακρυσμένο προγραμματισμό, παρακολούθηση και έλεγχο των φώτων του δρόμου.

Εγκαθίσταται εύκολα και τοποθετείται σε φωτιστικό δρόμου LED ή Solar-based LED.

Αστικός Δρόμος (Εξοικονόμηση έως 99%)

Το Iphos Control Lighting μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και τον έλεγχο φώτων από ένα αστικό δρόμο έως ολόκληρη πόλη μέσα από την άνεση του γραφείου σας. Ο προγραμματισμός καθώς και οι δυνατότητες ομαδοποίησης του Iphos Control Lighting με την παρακολούθηση των φώτων και την ΕΞΥΠΝΗ διαχείριση κινήσεων και φωτεινότητας του δρόμου, σας προσφέρουν άπειρες δυνατότητες με αποτέλεσμα την μείωση του κόστους συντήρησης τουλάχιστον 50%, και εν δυνάμει μείωση της χρήσης ενέργειας κατά 99%.

συστημα διαχειρισης φωτισμου
συστημα διαχειρισης φωτισμου

Υπόλοιπες περιοχές φωτισμού (Εξοικονόμηση εώς 99%)

Μία από τις σημαντικότερες δαπάνες για τα πάρκα, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα γήπεδα, τους δημόσιους χώρους και εν γένει κάθε επιχείρηση ή δημόσιο οργανισμό που χρησιμοποιεί φωτισμό, είναι η κατανάλωση ενέργειας.

Το Iphos Control Lighting επιτρέπει τον έλεγχο της έντασης του φωτισμού από web-based εφαρμογή που επιτρέπει να ανάβουν τα φώτα (ON / OFF) ή να ρυθμιστεί σε προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα ή με βάση τη δραστηριότητα των πεζών στην περιοχή.

Το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα έχει την δυνατότητα ειδοποίησης με email και SMS για τις τυχόν βλάβες που μπορεί να προκύψουν.